sušna godina podigla cijene

Rast cijena nije zaobišao ni 'kralja jeseni': 'To su vjerojatno kesteni koji su pozlaćeni'

kesten
Josip Mikacic/PIXSELL
04.10.2023.
u 08:04

Za cijenu velike mjerice na Dolcu se inače mogao dobiti kilogram kestena. Sada ima onih koji kilogram prodaju za 8 eura, odnosno 60 kuna

Rast cijena nije zaobišao niti "kralja jeseni" - kesten. Tako se, primjerice, u susjednoj Hrvatskoj, u centru Zagreba velika mjerica pečenih kesten penje čak i do 7 eura. "To su vjerojatno kesteni koji su pozlaćeni, drugo nemam što za reći", komentirao je jedan muškarac za Dnevnik Nove TV

Lani su cijene bile oko 60 posto manje, prosječno 30 kuna za veliku mjericu, no neki ih još uvijek prodaju po tim cijenama. 

"Na ovoj lokaciji sam točno 30 godina. Ako je godina rodna, cijene su normalno manje, ako je godina sušna, cijene skaču", rekao je prodavač Fergap Memiši.

Za cijenu velike mjerice na Dolcu se inače mogao dobiti kilogram kestena. Sada ima onih koji kilogram prodaju za 8 eura, odnosno 60 kuna. 

"Ja mislim da je to skupo taj kesten, nit' su ga sadili nit' su ga obrađivali, dođu, poberu i prodaju skupo, nije u redu", komentira drugi muškarac. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?