Vlada HNŽ

Raspisivanje Javnoga poziva za subvencioniranje kamata za kreditne koje odobri Razvojna banka

27.10.2022.
u 15:42

Korisnici kreditnih sredstava imaju pravo na subvenciju kamate za iznos kredita do maksimalno 500.000,00 KM.

S ciljem pomoći gospodarstvenicima-obrtnicima, Vlada HNŽ je na današnjoj sjednici donijela Odluku o raspisivanju Javnoga poziva za subvencioniranje kamata za kreditne plasmane koje odobri Razvojna banka FBiH na prostoru HNŽ-a. 

Korisnici kreditnih sredstava imaju pravo na subvenciju kamate za iznos kredita do maksimalno 500.000,00 KM. Kreditna sredstva mogu biti odobrena u iznosu većem od 500.000,00 KM, ali za razliku sredstava korisnik kredita nema pravo na subvenciju kamate, a što će biti regulirano ugovorom o kreditu po svakomu pojedinačnom zahtjevu, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Pravo na sudjelovanje u tomu Javnom pozivu imaju pravne i fizičke osobe – obrtnici koji su registrirani na području HNŽ-a, s uvjetom da nemaju duga po osnovu javnih prihoda. Također, pravo sudjelovanja imaju i korisnici koji imaju zaključen kredit s Razvojnom bankom iz predmeta javnoga poziva ili im je taj kredit u obradi.

Vlada je danas usvojila i Izvješće o radu Inspektorata Ministarstva gospodarstva za 2021. godinu. Istaknuto je kako je u tomu izvještajnom razdoblju, u sklopu redovitih i izvanrednih nadzora, izvršeno 98 inspekcijskih nadzora te kako je, zbog utvrđenih nepravilnosti, izdano 18 rješenja za otklanjanje utvrđenih nedostataka.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu prometa i veza HNŽ-a za raspisivanje Javnoga poziva za dodjelu novčanih sredstava za lokalne ceste jedinicama lokalne samouprave u HNŽ-u za čiju su namjenu osigurana sredstva u iznosu od 1.500.000,00 KM. Također je usvojena i Odluka o odobravanju ukupno 150.000,00 KM Gradu Mostaru za rekonstrukciju prometnica u naseljima Drežnica, Slipčići i Grabovica.

Uz pobrojane, usvojeno je i niz drugih odluka, zaključaka i rješenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?