Međugorje Danas završava 26. međunarodni molitveni festival mladih

Ranojutarnja sveta misa zahvalnica za sudionike Mladifesta na Križevcu

Mladi svećenik umolitvi . Medjugorje,04.08.2015.Snimio:Marijan Sivrić
06.08.2015.
u 08:01

Međugorje je ovih tjedan dana bilo u znaku mladih, na veličanstvenom međunarodnom festivalu molitve mladih okupilo se više od 50.000 mladih iz 66 zemalja svijeta

Međunarodni molitveni susret mladih Mladifest završava danas misom zahvalnicom na Križevcu u 5 sati ujutro. Na festivalu u Međugorju ove godine okupilo se više od 50.000 mladih iz 66 zemalja. Program Mladifesta započinjao je jutarnjom molitvom, a nastavljao se svjedočanstvima, pjesmom i večernjim molitvenim programom. Festival se odvijao pod geslom "Mir vama", a vodili su ga međugorski župnik fra Marinko Šakota i međugorski svećenik fra Stanko Ćosić.

Program festivala glazbom i pjesmom pratio je Međunarodni zbor i orkestar pod ravnanjem Damira Bunoze dok je sam festival simultano prevođen na 17 jezika. Tijekom trajanja Međunarodnoga susreta mladih u Međugorju sudionici su mogli na velikom platnu dugom 100 m, koji su pripremili mladi iz zajednice Cenacolo, svaki dan pisati svoje molitve, zahvalu Bogu ili neku duhovnu misao. Na festivalu mladih svjedočili su vidioci: Jakov Čolo, Marija Pavlović-Lunetti i Ivan Dragićević.

Na festivalu mladih govorio je Magnus MacFarlane-Barrow iz Škotske, utemeljitelj humanitarne organizacije Mary's Meals - Marijini obroci. Magnus je svjedočio o tome kako je Međugorje promijenilo njegov život i život njegovih roditelja, te da je Mary's Meals plod molitve, obraćenja, prihvaćanja Boga. Magnus je kazao kako je djelo Mary's Meals jednostavna stvar. - Mi se brinemo da svakoga dana jedno gladno dijete ima jedan dobar obrok i taj obrok im dajemo na mjestu gdje se obrazuju. Projekt Mary's Meals je počeo 2002. u Malawiju. Danas služimo djeci u 12 različitih zemalja, kazao je Magnus.

Leticia Blanco Gordon iz Perua govorila je mladima o nastanku zajednice "Apostoli Marije Kraljice Mira" u Peruu koja je plod Međugorja. Mladima se predstavio Georg Mayr Melnhof iz Salzburga (Austrija). Osnivač je Zajednice Loreto koja broji oko 400 angažiranih članova i nekoliko tisuća koji dolaze na organizirane susrete i velike kongrese mladih. U Međugorju je prvi put bio 1983., nakon čega je pokrenuo molitvenu skupinu koja se pretvorila u jedan od najvećih pokreta za mlade u Austriji - Loretto pokret.

Mladima je svjedočila i Sana Nassar iz Libanona. Utemeljila je udrugu Friends of Mary Queen of Peace (Prijatelji Marije Kraljice Mira). Zahvaljujući toj udruzi, Libanonci u Libanonu i širom svijeta upoznaju Međugorje. Govorila je o svom iskustvu i o Međugorju u Libanonu Predstavila su se i dva bračna para iz Italije. Giorgio i Marta Scarpioni su nakon obraćenja u Međugorju dio svoga života posvetili najsiromašnijoj djeci u Ugandi. Drugi bračni par koji je svjedočio bio je Gianluca Anselmi i Anna Benedetti iz Verone. Oboje su profesionalni glazbenici, pjevaju, sviraju i komponiraju...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije