Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

RAK izdao prve dozvole za digitalno emitiranje

11. veljače 2016. u 15:44 0 komentara 2883 prikaza
digitalna

Regulatorna agencija za komunikacije je pozitivno odgovorila na podnesene zahtjeve javnih radio-televizijskih servisa, Radio-televizije BiH (BHRT) i Radio-televizije Federacije BiH (FTV), za izdavanje dozvola za korištenje opreme nabavljene u prvoj fazi digitalizacije javnih RTV servisa u BiH.

Dozvole su izdate za sve uređaje koji su već instalirani i prošli fazu tehničkog prijema. Ovim su otklonjene sve prepreke za početak digitalnog emitiranja TV signala tri javna servisa na širem području Sarajeva i Mostara. Dozvole počinju važiti od 1. ožujka 2016. godine, priopćeno je iz RAK-a.

Agencija očekuje da će u najskorije vrijeme dobiti zahtjeve za dozvole i za ostalu opremu koja je trenutno u fazi instaliranja na području grada Banja Luke.

Također iz RAK-a napominju da su u skladu sa zaključkom Vijeća ministara BiH, u tijeku intenzivne pripreme na izmjeni dosadašnje Odluke o načinu korištenja multipleksa A kojim će se omogućiti, pored emitiranja TV programa Javnih servisa i istovremeno emitiranje komercijalnih TV stanica.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.