Izgradnja Dompesa

Radove pomogao i Talijan iz Njemačke

08.02.2017.
u 07:00

Prvo su probleme pravile niske temperature. Rekordni minusi u Hercegovini zaustavili su brojne infrastrukturne radove. Posljednjih dana pada kiša i ona pomalo stvara probleme u radovima.

Ali, zato nikakvo nevrijeme ne može zaustaviti ljude koji žele pomoći. Pa tako ni u slučaju projekta “Dompes” u Mostaru.

Fra Iko Skoko, voditelj projekta, kazao nam je kako je 500 eura za pomoć poslao Talijan koji živi i ima privatni biznis u Njemačkoj De Nardi Franco iz mjesta Marktoberdorf. Od aktualnih radova, fra Iko priznaje kako je kiša proteklih dana malo omela radove, ali uvode se voda i cijevi za kupaonice u unutrašnjosti impresivnoga zdanja. A u akciji izgradnje doma sudjeluje i Večernji list. Akcija se provodi pod nazivom “Darujmo im dom”. Poznati i priznati sveučilišni profesor dr. sc. Đorđe Obradović, koji predaje, između ostalih, i studentima na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, pohvalio je doprinos Večernjeg lista u izgradnji doma. - Večernji list potporom izgradnji studentskog doma “Dompes” u Mostaru dobrotvornim prilozima pokazuje kako se provodi društveno odgovorno poslovanje i dokazuje kako još uvijek ima glasila koja su zadržala humanost kao najvažniji cilj djelovanja, napisao je dr. sc. Obradović.

Otvaranje objekta “Dompes” planirano je za blagdan sv. Terezije, 5. rujna 2017.

- S obzirom na to da smo mi fratri započeli sa školstvom i Sveučilištem u Mostaru, a školstvo je danas postalo skupo i studirati je preskupo, onda smo došli na tu svoju izvornu dimenziju da pomognemo studentima. Budući da u gradu imamo beskućnike o kojima skrbi Minores, htjeli smo da imaju bar jedno toplo jelo dnevno, pa otud ideja pučke kuhinje uz studentski centar, a onda, s obzirom na to da se objekt nalazi na mjestu gdje se rat vodio, za nas franjevce bilo je važno da se napravi Centar za dijalog. To su tri glavna polja oko tih područja izgradnje ovog velikog projekta koji smo nazvali “Dompes”, od skraćenice “Domus panes et spiritus” (“Kuća kruha i duha”), ističe fra Iko Skoko. Sve donacije nalaze se na stranici www.dompes-mo.com i na web-stranici https://www.facebook.com/domuspanisetspiritus. “Darujmo im dom” akcija je koju pokreće Večernji list za izgradnju sobe siromašnim studentima i pomoć izgradnji Studentskog doma u Mostaru. Prilozi se mogu uplatiti na: Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, UniCredit Bank d.d. Mostar. br. računa: 3381302232342778; ili devizni račun: Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, SWIFT: UNCR BA 22 , IBAN: BA39 3381 3048 3234 3194; UniCredit Bank, Kardinala Stepinca b.b., BiH, 88000 Mostar.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije