Odvjetnik Barbarić

Radončiću je uskraćena mogućnost obrane 
jer je odvjetnica postala svjedokinja Tužiteljstva

11.02.2016.
u 07:00

Dok se očekuje formalna odluka Suda BiH o potvrđivanju optužnice protiv predsjednika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića zbog navodnog ometanja pravosuđa, Tužiteljstvo BiH je u nizu čudnih odluka donijelo i onu da iz slučaja makne njegovu odvjetnicu Vasviju Vidović.

Umjesto braniteljice, Vidović je postala svjedokinja u slučaju Radončić, a tu odluku su prije nje pisanim putem dobili optuženi od kojih je doznala svoj novi status. Sada je Dragan Barbarić ostao jedini odvjetnik u timu obrane Fahrudina Radončića. 
“Gospodinu Radončiću je onemogućeno da ga brani odvjetnik po osobnom izboru. Time je faktički onemogućeno i njegovo pravo na obranu. Ovo je jedna vrlo čudna odluka koju treba dobro analizirati”, rekao je Barbarić za “Večernji list”. 
Slučaj Radončić od početka je bio, u najmanju ruku, prepun čudnih odluka istražnih tijela, a sve se poklapalo s političkim procesima u BiH.

Odvjetnik Kadrija Kolić jučer je zatražio od Odvjetničke komore FBiH, kao i drugih odvjetničkih asocijacija, da podignu kaznenu prijavu protiv tužitelja Bože Mihajlovića zbog ilegalnog prisluškivanja Fahrudina Radončića i njegove odvjetnice Vasvije Vidović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije