prepušta mlađoj generaciji

Radončić: Povlačim se iz SBB-a do izbora 2022. godine

Fahrudin Radončić
16.06.2021.
u 09:55

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) Fahrudin Radončić najavio je da se planira povući s te stranačke funkcije do Općih izbora iduće godine.

"Moj plan je da nakon 10 godina upravljanja SBB prepustim mlađoj generaciji političara. Ne napuštam SBB dok SBB ne odluči drugačije. To je kao da imate dijete koje treba početi samostalno živjeti. Mi vršimo konzultacije tko bi mogao biti osoba koja će zadržati SBB, da sačuvamo članstvo", rekao je Radončić za N1.

Na pitanje kada se planira povući, odgovorio je: "Do izbora 2022. godine".

Kazao je i kako smatra da SBB i on imaju manu jer se previše članova i glasača vezalo za njegovo ime.

"Postoji i otpor unutar SBB-a da bilo tko preuzme stranku osim Radončića", rekao je Radončić.

Kao potencijalni nasljednici se spominju i federalni ministar energetike i rudarstva Nermin Džindić te politički direktor SBB-a Anis Krivić.

Lider SBB-a je izjavio da Džindić ima svoje kvalitete i potencijale, ali da će o svemu dobro razmisliti i analizirati u narednom razdoblju. 

"Ako pronađemo pravu osobu, zašto bih se ja onda petljao u koncept? Mudrost je naći dobrog menadžera, rasnog političara koji će praviti politiku SBB-a. Ja ću pomagati koliko mogu", izjavio je Radončić.

Bivši ministar sigurnosti BiH time je poslao jasnu poruku da neće biti kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima naredne godine, iako se o tome spekuliralo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?