Operativni stožer za pitanja migracija

Radončić najavio novi pristup u upravljanju ilegalnim migracijama u BiH

15.01.2020.
u 16:10

Radončić je posebno naglasio da briga o migrantima ne može biti problem samo Ministarstva sigurnosti BiH, već svih institucija i razina vlasti u BiH.

Članovi Operativnog stožera za pitanja migracija u BiH na današnjem sastanku u Sarajevu razmotrili su trenutnu situaciju u ovoj oblasti te razgovarali o planu za upravljanje migrantskom krizom u BiH. Sastanku su nazočili predstavnici svih nadležnih ministarstava i institucija s državne razine, entitetskih stožera za migracije i Brčko Distrikta, policijski komesari Unsko-sanske i Sarajevske županije te međunarodnih organizacija.

Također, sastanku je nazočio ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, koji je najavio novi pristup u upravljanju ilegalnim migracijama u BiH. Posebno je naglasio da briga o migrantima ne može biti problem samo Ministarstva sigurnosti BiH, već svih institucija i razina vlasti u BiH.

Istaknuo je da će fokus biti na efikasnijoj kontroli granice i sprječavanju ulazaka ilegalnih migranata u BiH, jačanju kapaciteta Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH, ali je najavio i razgovore s ministrima unutarnjih poslova susjednih država o zajedničkom rješavanju ovog problema.

Članovi Operativnog stožera dogovorili su i održavanje posebne tematske sjednice na kojoj će se pripremiti nova Strategija i inovirani plan za efikasno upravljanje migrantskom krizom u Bosni i Hercegovini, u kojoj će naša država preuzeti suverenitet nad upravljanjem i humanitarne i sigurnosne dimenzije ovog problema.

Utvrđeno je da je zbog vremenskih uvjeta smanjen broj ulazaka ilegalnih migranata u BiH, a trenutno se u prihvatnim centrima nalazi oko 5.500 osoba, priopćilo je Ministarstvo sigurnosti BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije