Lider Saveza za bolju budućnost

Radončić: Izetbegović mora otići sa funkcije člana Predsjedništva BiH

Fahrudin Radončić
10.03.2017.
u 13:42

Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić oštro je reagovao na informaciju kako je još u svibnju 2016. godine bilo poznato kako Sakib Softić nema legitimitet da kao agent predstavlja BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu, piše Klix.ba. 

Bakira Izetbegovića je pozvao da odstupi s funkcije u Predsjedništvu BiH.

Radončić je bio jedan od učesnika skupa posvećenog reviziji presude po tužbi BiH protiv Srbije, održanom sredinom veljače, na kojem je saopćeno da će BiH predati zahtjev za reviziju. Taj zahtjev jučer je odbijen, a Radončić smatra kako odgovornost za cijelu situaciju mora snositi član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

“Gospodin Izetbegović je na moralno i politički nedopustiv način to sakrio od svih nas koji su bili pozvani na skup u Vijećnici. Uz to, vrlo je precizno rekao da Softićev legitimitet nikako ne može biti sporan i da uopće nije potrebna nova sjednica Predsjedništva BiH u vezi toga”, kazao je Radončić.

On je pozvao Izetbegovića da ode sa funkcije u Predsjedništvu BiH.

“Mi, kao dobronamjerni ljudi, koji su iskreno željeli da pravda bude zadovoljena, primitivno smo izmanipulirani, ali još mnogo gore, Izetbegović je istovremeno to učinio i žrtvama genocida i kompletnoj javnosti, pa vjerujem i samoj SDA. Ovakvo moralno i političko posrnuće treba imati jedino mogući epilog – odlazak sa časne i odgovorne funkcije člana Predsjedništva BiH. Uostalom, njegovi glasači ga nisu izabrali da ništa ne radi i da ih laže, već naprotiv da bude vrijedan, pošten i narodu govori istinu bez manipulacija i političkih igara čak i sa tužbom za genocid”, stav je lidera SBB-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije