Sastanak u Mostaru

Raditi na realizaciji ugovora između Svete Stolice i BiH

dragan
Foto: agencije
14.01.2015.
u 09:23

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, predsjednik HNS i HDZ-a BiH Dragan Čović sastao se u Mostaru s apostolskim nuncijem u BiH nadbiskupom Luigijem Pezzutom. Sastanku je nazočila i potpredsjednica HDZ-a BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PBiH Borjana Krišto. Razgovarano je o odnosima Svete Stolice i BiH te realizaciji ugovora između Svete Stolice i BiH u funkciji svih prethodnih razgovora i posjeta Čovića Svetom Ocu te obećanja kako će se poraditi na realizaciji ugovora.

Foto: agencije

Čović je upoznao nuncija što će HDZ i HNS BiH raditi kroz izvršnu i zakonodavnu vlast kako bi se ugovor i realizirao. U razgovorima Čovića s papom Franjom i državnim tajnikom Pietrom Parolinom nedavno u Vatikanu, naglašena je važnost provedbe Temeljnog ugovora BiH sa Svetom Stolicom za sve narode koji žive u BiH. Institucije vlasti trebaju učiniti da se zakonskom regulativom osigura provedba ovog ugovora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?