Kad ne znate što napraviti za druženje s ekipom, a ne da vam se potrošiti puno novca na platu pršuta, sira, kulena i sličnih narezaka, ovi pužići su dobar izbor. U receptu smo ih punili svježim sirom, ali možete tu umiješati malo nasjeckane šunke, pa i špinata, piše Index.hr.
Volite li okus pizze, po razvaljanom tijestu umjesto punjenja od svježeg sira rasporedite malo (ne previše da ne bude premokro) pasirane rajčice, ribani sir (gouda, mozzarella) i nasjeckanu kuhanu ili pečenu šunku. Posipajte sušenim origanom.
Sastojci
Tijesto
Punjenje
Dodatno
Priprema
1Dignite kvasac
Kvasac i šećer pomiješajte s toplim mlijekom pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.
2Zamijesite tijesto
U glatko brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, sol, jaja i rastopljeni maslac.
Zamijesite tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno da se tijesto ne lijepi, ali nikako ne previše.
3Pustite da se digne
Kad ste zamijesili glatko tijesto, ostavite ga oko pola sata na toplom mjestu i bez propuha da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.
4 Napravite nadjev
Dok se tijesto diže, napravite nadjev. Pomiješajte svježi sir, jaja i sol.
5Oblikujte
Razvaljajte na oko pola centimetra debelo i premažite pripremljenim nadjevom. Zarolajte i režite kolute debljine 1.5 do 2 centimetra.
6Pecite pužiće
Kad oblikujete pužiće, stavite ih razmaknute na lim za pečenje obložen masnim papirom. Ostavite da se dižu 20 minuta do pola sata.
Upalite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.
Razmućenim jajem premažite pužiće pa stavite peći oko 25 minuta. Najfiniji su topli, no dobri su i drugi dan ako ih stavite u zatvorenu posudu da se ne posuše.