pravilnik

Putovnice za kućne ljubimce u BiH 5 KM

Thinkstock
28.03.2019.
u 13:49

Vijeće ministara BiH donijelo je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o identifikaciji i vođenju evidencije pasa, mačaka i pitomih vretica u Bosni i Hercegovini, koji je pripremio Ured za veterinarstvo BiH.

Odredbama ovog pravilnika detaljnije se uređuju pitanja izdavanja putovnica za kućne ljubimce i dodjele raspona jedinstvenog koda mikročipova za identifikaciju kućnih ljubimaca te se propisuje izgled ove putovnice kao i zahtjeva za njegovo izdavanje.

Također se prvi put navode obveze koje treba provesti vlasnik koji poklanja ili prodaje životinju u vezi sodjavom životinje u sustavu identifikacije.

Sredstva za nabavku putovnice osigurana su u proračunu institucija BiH, a Ured za veterinarstvo će putovnice za kućne ljubimce izdavati veterinarskim organizacijama. Cijena putovnice je 5,00 KM, i u rangu je cijena ovih isprava u susjednim zemljama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?