Brkić razgovarao sa veleposlanikom Litve za BiH

Put ka Europskoj uniji i jačanje suradnje s NATO-om za BiH nemaju alternativu

23.03.2022.
u 12:41

Zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je danas veleposlanika Republike Litve za BiH sa sjedištem u Budimpešti Vytautasa Pinkusa. 

Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Litve, Ukrajini, sigurnosnoj situaciji na granicama Europske unije, kao i aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, europskim i euroatlantskim integracijama i aktivnostima Povjerenstva za suradnju sa NATO-om.

Brkić je potvrdio dobre političke odnose Bosne i Hercegovine i Litve, i istaknuo potrebu intenziviranja bilateralnih kontakata i dijaloga na svim razinama što bi doprinijelo daljnjem razvoju bilateralnih odnosa. Predložio je što skorije održavanje političkih konzultacija dva ministarstva vanjskih poslova.

Brkić je informirao veleposlanika o pregovorima o reformi izbornog zakonodavstva, istaknuvši kako je izmjena Izbornog zakona BiH imperativ i garant jednakopravnosti konstitutivnih naroda i legitimnog političkog predstavljanja na svim razinama vlasti u BiH. Poručio je da za Bosnu i Hercegovinu put ka Europskoj uniji, kao i jačanje suradnje s NATO-om nemaju alternativu u čemu je veoma bitna podrška prijateljskih država poput Litve.

Pinkus je iznio stavove svoje zemlje o sigurnosnoj situaciji i odnosima u regiji Baltika, potvrdio dobre političke odnose BiH i Litve i dodao da je njegova zemlja spremna nastaviti pružati podršku BiH i njenoj opredijeljenosti za EU i NATO, saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije