Ljubuški

Puno polemike o stanju u školstvu, o borbi protiv korupcije...

14.03.2017.
u 08:00

Zanimljiva, polemična, iskričava, ali i radna bila je 6. sjednica OV-a Ljubuški, na kojoj se obradilo i odredilo o 20 točaka dnevnog reda. Za razliku od nekih prošlih godina, ovaj put su i izvješća o radu i programi rada ljubuških osnovnih i srednjih škola, prošla kroz “sito i rešeto” vijećničkog interesa i borbe za opće dobro, što je zadaća politike, kako su natuknuli neki vijećnici. Postavljali su, uz ostalo, nazočnim ravnateljima pitanja o korupciji u školama, o zapošljavanju, o velikom broju učenika s negativnim uspjehom, o vršnjaškom nasilju, o “tatinim sinovima” među učenicima, o sigurnosti učenika u neposrednoj blizini škola, o naknadama za korištenje školskih sportskih dvorana, o financijskom dijelu izvješća..., na što su ravnatelji davali odgovore i obrazloženja. No, na kraju su, uz manje dopune, usvojena izvješća o radu u 2016. i programi rada za 2017., OŠ Marka Marulića, Osnovne škole I. B. Mažuranić i OŠ Tina Ujevića Vitina, i primljene k znanju informacije o radu i programima rada Gimnazije i Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića. Usvojeno je i izvješće i program rada Općinskog pravobraniteljstva Ljubuški, i primljena na znanje informacije o radu u 2016. i program rada za 2017. godinu Crvenog križa Ljubuški.

Načelnik općine Nevenko Barbarić je odgovarao na pitanja o demografskoj problematici, o opasnosti od padanja cigli sa zgrada, o poticajima za nove plastenike... Ali, čulo se i pohvala od oporbenih vijećnika da je Ljubuški najuređeniji u Zapadnohercegovačkoj županiji, da je dobro što se neki objekti i ulice obnavljaju, no “naša zadaća je i kritika”, naglasili su oporbenjaci. Dana je suglasnost na statut JU Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju, usvojen zaključak o izvršenju proračuna za 2016., usvojena odluka o razrješenju pravobranitelja. No, sjednica je završila polemički kako je i počela, s obzirom na to da je posljednja točka bila usvajanje akcijskog plana za borbu protiv korupcije za razdoblje 2017. - 2021. Uz pozitivan stav o tom dokumentu, vijećničke većine HDZ-a BiH, i oporbeno protivljenje i sumnjičenje, akcijski plan je usvojen. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije