Susreti s Oreškovićem i Reinerom

Puna potpora BiH na putu ka europskim integracijama i NATO savezu

posjet RH
09.03.2016.
u 17:57

Razgovarano je o potrebi rješavanja otvorenih bilateralnih pitanja, te načinima poboljšanja ekonomske suradnje i zajedničkih projekata u energetskom sektoru i putnoj infrastrukturi

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali u odvojenim susretima s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Tihomirom Oreškovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora akademikom Željkom Reinerom.  

Tema susreta je bila bilateralni odnosi koji su ocijenjeni kao odlični. Izraženi su volja i interes da se potakne intenzivnija suradnja izvršne vlasti dviju zemalja, uključujući i skoro održavanje zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske. 

Razgovarano je o potrebi rješavanja otvorenih bilateralnih pitanja, te načinima poboljšanja ekonomske suradnje i zajedničkih projekata u energetskom sektoru i putnoj infrastrukturi. Osobita pozornost je posvećena temi migrantske krize, te suradnji u kontroli granica.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković i predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner izrazili su punu potporu Bosni i Hercegovini na putu ka europskim integracijama i NATO savezu, te čestitali predaju kredibilnog zahtjeva BiH za članstvo u EU.

Sastanku u Vladi je nazočio i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, potpredsjednik Vlade Božo Petrov, te ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač. Sastanku u Saboru je nazočio i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker, predsjednik Odbora za Hrvate izvan RH Božo Ljubić, te zastupnik u Hrvatskom saboru Josip Leko, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?