Tradicionalno

Prvosvibanjska promenada ulicama Mostara razveselila građane i ove godine

01.05.2023.
u 07:36

I ove je godine Hrvatska glazba Mostar održala tradicionalnu prvosvibanjsku promenadu ulicama grada. Promenada je krenula ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u 6 sati, a zatim Ulicom kneza Mihaila Viševića Humskog, prema raskrižju kod „Doma zdravlja“, zatim ravno prema i preko Staroga mosta do izlaza na Ulicu Maršala Tita.

Nastavili su Ulicom Maršala Tita do raskrižja kod bivše robne kuće „Razvitak“, zatim preko Trga „Musala“ do raskrižja i ulicom Šantića do raskrižja hotel „Ero“. Glazba je nastavila promenadu Ulicom dr. Ante Starčevića, Ulicom kralja Tomislava i Ulicom Kardinala Stepinca. Promenadu je završila na Trgu hrvatskih velikana – Rondo.

Hrvatska glazba Mostar nastala je 17. svibnja 1889. godine i ima titulu jednog od najstarijih puhačkih orkestara u Bosni i Hercegovini.

Od tada do ovih dana, usprkos svim nedaćama, ratovima i drugim nepogodnostima, uspjela se održati.

Hrvatska glazba Mostar broji 30 članova, a probe se odvijaju dva puta tjedno u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače.

Svojim radom i djelovanjem Hrvatska glazba Mostar doprinosi afirmaciji kulture u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, čemu svjedoči sve veći broj mladih ljudi koji žele biti dio najstarijega puhačkog orkestra u Bosni i Hercegovini.

 

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Habuhabuhabu
10:51 01.05.2023.

To je mostarska tradicija, a ne hrvatska. Parada je postojala godinama i decenija a ranije za 1. maj, samo što oni sada više vole da to zovu hrvatskom tradicijom i udaraju u lim među Hrvatima. Ali eto, bolje da sviraju i parade se nego da rade neke gore stvari. Muzika tj. glazba ne treba da smeta.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?