obilježili Badnji dan

Prvo bogoslužje u kapeli Svetog Jovana u Goraždu nakon 30 godina

06.01.2023.
u 21:03

Prvo bogoslužje nakon 1992. godine večeras je organizirano u hramu mitropolije dabrobosanke, odnosno kapeli Svetog Jovana Bogoslova u Goraždu, koja pripada crkvenoj općini čije je sjedište u Novom Goraždu (RS) pri hramu Svetog Georgija.

Vjernici pravoslavne vjere okupili su se uz nalaganje badnjaka, kako bi obilježili Badnji dan kao posljedni dan 40-dnevnog posta, u susret jednom od najvećih krišćanskih blagdana, Božiću.

Među njima je i Dragiša Tanasković koji naglašava kako je nalaganje badnjaka u Goraždu nakon toliko vremena probudilo brojne uspomene i radost.

- Mnogo znači i vjernicima i građanima i sugrađanima jer je ovo prvi put od 1992. godine da se nalažu badnjaci u maloj kapeli u Goraždu. Ovaj datum za nas pravoslavce znači mnogo, jer je to Badnji dan uoči Božića, što za Srbe znači mnogo, a isto tako za naše sugrađane koji su tu sa nama i žive, da pokažemo da nismo odbačeni. Mnogo znači, posebno ovo večeras jer je prvi put nakon dugo vremena pa čovjeku vraća osjećaje na nekadašnje dane  – ističe Tanasković.

Jerej Marko Marković poželio je večerad očuvanje mira i dobrih susjedskih odnosa i obiteljskih vrijednosti.

- Da se saberemo ovdje na ovaj veliki i Bogom blagoslovljeni dan i pomolimo gospodu Bogu za zdravlje svoje i zdravlje svojih bližnjih. Da Bog usliši molitve i našem divnom gradu daruje blagoslov i napredak, da napredujemo, mirno i složno živimo u njemu, poručio je Marković između ostaloga. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije