Susret u Banja Luci

Prvi sastanak Ivanića i Dodika, danas razgovaraju o rezultatima popisa u BiH

03.12.2014., Sarajevo - Mladen Ivanic, predsjedavajuci Predsjednistva Bosne i Hercegovine.  Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
02.06.2016.
u 07:00

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić sastat će se danas s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, najavljeno je iz Predsjedništva BiH. Glavna tema razgovora bit će objava rezultata popisa u BiH. Mladen Ivanić i Milorad Dodik sastat će se u predsjedničkom uredu člana Predsjedništva BiH u Banjoj Luci u 10 sati, a kako je iz Predsjedništva najavljeno, konferencija za medije zakazana je u 11 sati.

Ovo je prvi sastanak kod Ivanića nakon što je on kao član Predsjedništva BiH našao lokaciju kako bi državni ured organizirao u Banjoj Luci. Na dnevnom redu naći će se i druga važna politička pitanja. Ivanić i Dodik sastali su se u ponedjeljak na odvojenim sastancima s premijerom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ivanić je upoznao Vučića o novonastalom pogoršanju političkih prilika i međunacionalnih odnosa u BiH. On je kazao kako se Srbi u BiH poslije mnogo godina ponovo osjećaju usamljenima i da strahuje od nastavka preglasavanja u tijelima BiH koje je počelo odlukom o popisu, kao i od ugrožavanja nacionalnih interesa Srba u BiH.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?