općina čitluk

Prvi s digitalnim katastarskim planom vodneinfrastrukture

01.10.2020.
u 19:53

Izrada digitalnog katastarskog plana vodne infrastrukture općine Čitluk završena je i tim povodom u posjet općini i općinskoj upravi došao je Marinko Pranjić, ravnatelj Uprave za vode Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije. Vrijedi istaknuti kako je upravo općina Čitluk prva općina u Hercegovačko-neretvanskoj županiji koja ima izrađen ovakav plan, a na održanome sastanku ravnatelja Pranjića i načelnika općine Čitluk Marina Radišića razgovaralo se o realiziranom projektu, ali i ostalim sličnim temama, piše Večernji list BiH

Predan na korištenje

- U cilju provedbe važeće strategije upravljanja vodama Federacije Bosne i Hercegovine urađen je projekt digitalnog katastra vodne infrastrukture općine Čitluk. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji to je prvi projekt koji bi trebao pomoći u realizaciji, prije svega, strategije o upravljanju vodama, a potom i za potrebe same općine Čitluk.

Projekt je financirala Hercegovačko-neretvanska županija - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u okviru plana programa vodnih naknada 2019. godine – kazao nam je Marinko Pranjić, ravnatelj Uprave za vode županijskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pranjić je tom prigodom dodao i kako je projekt završen prije mjesec dana te da je u utorak predan Općini Čitluk na korištenje.

- Projekt je financiralo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije. Drago nam je da je ovo resorno županijsko ministarstvo prepoznalo kako se radi o veoma važnom projektu za čitlučku općinu, a sve u cilju važeće strategije upravljanja vodama Federacije Bosne i Hercegovine. O tome smo se složili na razgovorima o ovom programu u Čitluku - kazao je za Večernji list BiH o ovom za čitlučku općinu, odnosno Brotnjo, veoma značajnom projektu njezin prvi čovjek Marin Radišić.

Dokumentacija i obuka

U okviru navedenoga projekta, uz izradu potrebne dokumentacije obavljena je, kako doznajemo, i obuka djelatnika Javnoga poduzeća Broćanac te službenika Općine Čitluk i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegovačko-neretvanske županije.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?