Široki Brijeg slavi i obilježava blagdan Velike Gospe i svoj dan na poseban način

Prvi put u povijesti Široki Brijeg svoj dan obilježava kao grad

siroki
04.08.2014.
u 15:21

Nakon objave u Službenim novinama FBiH Široki će i službeno postati grad

Bliži se blagdan Velike Gospe koji se u Širokom Brijegu na poseban način slavi i obilježava. Taj dan je ujedno i Dan općine Široki Brijeg. Program obilježavanja započet će konferencijom za novinare koja će se održati 7. kolovoza. Na konferenciji za novinare govorit će općinski načelnik Miro Kraljević i predsjednik OV Vinko Topić. Svečana sjednica OV održat će se 12. kolovoza. Na sjednici će biti dodijeljena javna priznanja Zlatne plakete ”Grb Općine Široki Brijeg”, zaslužnim pojedincima i kolektivima. Prije sjednice OV bit će položen vijenac na središnjem Trgu širokobrijeških žrtava.

Zabavni program

Od 12. do 14. kolovoza na središnjem gradskom trgu bit će priređen raznovrstan zabavno-glazbeni program. Na Dan Općine i blagdan Velike Gospe 15. kolovoza, također na Trgu, bit će održan koncert glazbene skupine ‘Trio gušt’. - Za nas u tijelima općinske uprave ovo je i vrijeme svojevrsne inventure onoga što se učinilo i što se uradilo u proteklih godinu dana, ali i vrijeme iznošenja naših planova za slijedeću godinu i godine koje dolaze. S obzirom na tešku gospodarsku krizu koja je prisutna već nekoliko godina, s punom odgovornošću mogu reći da sam zadovoljan s učinjenim u proteklih godinu dana. Izdvojit ću otvorenje novoizgrađene škole na Lisama, početak realizacije rekonstrukcije i proširenja sustava za navodnjavanje, izgradnju lokalnih vodovodnih mreža, završetak I. faze izgradnje kanalizacije kroz grad,- kaže načelnik Miro Kraljević. - Na dan održavanja Svečane sjednice OV dodijelit ćemo javna priznanja Zlatne plakete ”Grb Općine Široki Brijeg”, zaslužnim pojedincima i kolektivima. Priznanja će biti dodijeljena Domu ‘Marija naša nada’, Crvenom križu, fra Serafinu Hrkaću i tvrtki ‘Mandeks’,- kaže predsjednik OV Vinko Topić.

Grad Široki Brijeg

- I ove godine Svečana sjednica OV moći će se pratiti izravno putem interneta i Radio postaje Široki Brijeg,- izjavio je Drago Martinović, savjetnik načelnika i voditelj protokola obilježavanja Dana Općine dodavši: - Obilježavanje Dana Općine posebno je svečano i iz razloga proglašenja Općine Široki Brijeg gradom. Naime, tijekom prošlog mjeseca oba Doma Parlamenta FBiH usvojili su Zakon o Gradu Širokom Brijegu, te će nakon objavljivanja zakona u Službenim novinama FBiH i donošenja Privremene statutarne odluke od strane OV, Široki Brijeg i službeno postati grad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije