INTERVJU Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg

Prvi put imamo razvojni proračun, poticaje, naknade...

29.12.2016.
u 07:00

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg u intervjuu za Večernji list govori o uspjesima ove Vlade i planovima za budućnost.

Unatoč tome što su SDA i SBB formalno dio skupštinske koalicije, SBB nije u izvršnoj vlasti HNŽ-a. Koliko to utječe na stabilnost županijske vlasti?

- Činjenica je da su zastupnici SBB-a u Skupštini HNŽ-a, iako nisu bili dio izvršne vlasti, podupirali sve prijedloge Vlade od samog njezina imenovanja te bili dodatna potpora ne samo u radu Vlade nego i Skupštine. Uvjeren sam kako će, onog trenutka kada SBB i službeno postane dio izvršne vlasti u HNŽ-u, taj doprinos i konstruktivnost biti još snažniji i da ćemo zajednički realizirati zacrtane smjernice i ciljeve Vlade. Osobno bih volio da su predstavnici SBB-a u izvršnoj vlasti Županije i apsolutno podržavam uspostavu vertikalne kompozicije vlasti u kojoj će SBB biti dio kako državne i federalne tako i županijske vlasti. Očekujem kako će takva kompozicija vlasti u potpunosti biti uspostavljena već početkom iduće godine pa da osnaženi SBB-om pokrenemo još snažniju reformu na dobrobit svih građana.

Ima li blokada?

- Ne bih to nazvao blokadama, nego poteškoćama i zastojima koje smo uspijevali premošćivati kroz stalne razgovore i dogovor kolega u Vladi i Skupštini. Na taj smo način uspjeli postići i dogovor o imenovanju upravnih vijeća, doduše privremenih, a važno je naglasiti kako pri tome nismo narušili nacionalne odnose kao ni dosadašnje dobre međustranačke odnose. Također, mišljenja sam kako smo na dobrom putu riješiti i problem ravnatelja županijskoga Zavoda zdravstvenog osiguranja i drugih županijskih ustanova.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije