sarajevo

Prva generacija internih revizora u Federalnom ministarstvu financija

dasd
22.03.2017.
u 17:05

Federalna ministrica financija Jelka Milićević uručila je danas u Sarajevu certifikate prvoj generaciji internih revizora za javni sektor u FBiH, koji su ispit za stjecanje tog zvanja  polagali u Federalnom ministarstvu financija.

Certifikate je dobilo 19 polaznika, a ispit su polagali u skladu s Pravilnikom o uvjetima za obavljanje interne revizije u javnom sektoru u FBiH.

Uz želje za uspjeh u radu i životu ministrica Milićević polaznicima je poručila da je, s obzirom na činjenicu da je u FBiH još mali broj internih revizora, obaveza Ministarstva i njihova osobno da rade na promociji struke, odgovornom upravljanu društvenim sredstvima te zaštiti te profesije.

- Zvanje revizora i internog revizora je vrh i u međunarodnoj praksi, a trebalo bi tako da bude i kod nas - naglasila je.  

Pomoćnica ministrice financija Fatima Obhodžaš iskazala je zadovoljstvo nivoom znanja polaznika što je, kako je kazala, dokaz da su ozbiljno pristupili tom ispitu ali i nadu da će biti kvalitetni interni revizori.     

- Ministarstvo je uspostavilo registar internih revizora, a Centralnoj harmonizacijskoj jedinici služit će da bismo vas mogli pozivati na obuke što će ih ta jedinica organizirati u suradnji s međunarodnim institucijama - dodala je.  

Ona je Feni kazala da su sve veće potrebe za tim kadrom, a u planu je organiziranje certifikacije dva puta godišnje. Iduća certifikacija planirana je za rujna.

Interni revizor treba da bude „desna ruka„ svakom rukovoditelju  proračunske organizacije i da u svakom trenutku reagira na nepravilnosti i ukazuje na nepravilan rad. To su stručne osobe koje će svojim preporukama doprinijeti da svaka organizacija radi što pravilnije i ekonomičnije, a sve u cilju što kvalitetnijeg trošenja proračunskih sredstava.  

Dosad su certificiranja radila udruženja internih revizora, a u namjeri da se ta struka ojača certifikaciju je preuzelo Federalno ministarstvo financija.   

Pogledajte VIDEO

Preuzmite VIDEO

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?