proslavljen dan biskupije

Vjernici u Trebinju pljeskom pozdravili novog biskupa Palića

27.09.2020.
u 15:34

Novoimenovani mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić predvodio je u katedrali Rođenja Blažene Djevice Marije u Trebinju svetu misu u povodu Dana trebinjske biskupije i Svetog arkanđela Mihaela, sveca zaštitnika, pišu Nezavisne. Bila je to i prva Palićeva služba u trebinjskoj katedrali koju je služio zajedno s trebinjskim župnikom don Ivom Šutalom i ostalim svećenicima s koje su uputili poruke mira i slobode.

- Drago mi je da ova katedrala Rođenja Blažene Djevice Marije prima danas i mene, jednoga u nizu biskupa, apostolskih nasljednika koji su u ovoj maloj, ali uspomenama bogatoj biskupiji, navještali radosnu vijest Isusa Krista, našega spasitelja i otkupitelja, te kao pastiri vodili ovaj narod putem spasenja - kazao je monsinjor Palić.

Izražavjući radost što je zajedno s ostalim svećenicima i vjernicima, i uz specifičnu situaciju u pandemiji koronavirusa, molio svece za zaštitu ovoga grada i ove biskupije, on je istaknuo i da Sveti Mihael štiti biskupiju i sve njezine ljude. Don Ivo Šutalo pozvao je također sve vjernike da otvore srca, pomole raspelu Isusa Krista i da oproste jedni drugima jer je to jedini ispravan život. Vjernici su velikim pljeskom pozdravili novoga biskupa Petra Palića koji je službu preuzeo od ranijeg biskupa mons. Ratka Perića kojemu su zahvalili na 28 godina rada u ovoj službi hercegovačkih biskupija. Oca biskupa Petra u trebinjskoj su katedrali pozdravili i ostali svećenici trebinjske biskupije poželjevši mu Božji blagoslov, a oni sami će, kako je rečeno, nastojati dati sve od sebe kako bi bratski surađivali i odano služili, pišu Nezavisne. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije