KEDŽARA:

Proslava u čast Divi Grabovčevoj

30.06.2017.
u 19:15

Hrvatski narod već desetljećima hodočasti na jedan usamljeni grob na Kedžari, usred Vran planine.

U njemu, prema predaji, počiva tijelo Dive Grabovčeve, hrvatske mučenice koja je dala svoj život za Boga i vjeru, očuvavši tako ljubav svojih predaka prema Domovini i Bogu. Tako su Divin dan i Kedžara povod i mjesto okupljanja brojnih hodočasnika iz svih krajeva BiH i Hrvatske. Mnoštvo koje se okuplja na Divinu grobu prve nedjelje poslije Petrovdana svjedoči o vjerovanju u Divin lik.

Program obilježavanja Divinog dana započet će Misom uočnicom 1. srpnja 2017., u 18:00 h. Misu će predvoditi fra Andrija Jozić, gvardijan župe Rama Šćit. Središnju svetu misu u nedjelju 2. srpnja 2017. u 11 sati na Kedžari predvodit će i pod njom propovijedati fra Mijo Džolan.

Uz proslavu na Kedžari posjetitelji će imati priliku osvježiti se i uživati u tradicionalnoj hrani pod šatorima ili u nekima od restorana koje Blidinje nudi. Od svirki uživo izdvajamo Tamburaški sastav “Zlatne strune” koji će nastupiti u restoranu STAZA na skijalištu u subotu 1.srpnja. Ove nedjelje na skijalištu započinje ljetna sezona panoramske vožnje žičarom. Cijena vožnje je 5 KM, a za svaki račun vrijednosti 30 KM iz Restorana Staza Blidinje imate pravo na besplatnu vožnju. Također će svi posjetitelji imati priliku jahati, slikati se, družiti s konjima ili jednostavno uživati u najplemenitijim životinjama na svijetu. Jahanje je jedno od noviteta koje nudi Blidinje, poseban, inspirativan i lijep doživljaj za sve uzraste.

Posjetite Park prirode Blidinje ovaj vikend i proslavimo zajedno Divin dan, piše Tomislavcity.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?