Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Proslava 35. obljetnice Gospinih ukazanja

25. lipnja 2016. u 07:01 0 komentara 553 prikaza
Gospa

Više desetina  tisuća hodočasnika danas , kada se u župi Međugorje slavi  35.obljetnica Gospina ukazanja, pohodit će ovo marijansko svetište. Od  ranog jutra rijeke hodočasnika pješaka slivat će prema župnoj crkvi,  mnogi od njih bosonogi , a stići će sa svih strana Hercegovine, Hrvatske, dijela Bosne, te autobusima i vozilima iz bližih i susjednih zemalja. Prema podacima Informativnog centra mir u međugorsku župu već su stigli hodočasnici iz Meksika, Brazila, Argentine, Švicarske, Libanona, Južne Afrike, Poljske, Belgije, Češke, Šri Lanke, Slovačke, Italije, Španjolske, SAD, Rumunjske, Mađarske, Portugala, Koreje i drugih zemalja. 

Hodočasnički putovi vodit će do Crkve, Podbrda – mjesta Gospina ukazanja i brda Križevca, te Gospina kipa u dvorištu Crkve… Proslava  35.obljetnice Gospina ukazanja  tradicionalno će se  obilježiti  euharistijskim slavljima, molitvama, klanjanjima, ispovijedima i pričestima.

 Na uočnicu središnju svetu misu u 19 sati predslavio je fra Božo Milić ,župnik župe Drinovci Danas će  obilježit   35. obljetnica  Gospinih ukazanja. Svete mise na hrvatskom jeziku su u župnoj crkvi u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. misa u 19 sati. Središnju svetu  misu  večeras   predvodit  će u suslavlju mnoštva domaćih i inozemnih svećenika  fra Branko Radoš voditelj Katoličke misije u Luzernu. U 22 sata nastavlja se program s redovitim cijelo noćnim klanjanjem – sve  do samog jutra. Svečane sv. mise na dvadesetak svjetskih jezika  slavit  se tijekom cijelog dana.

MJERE OPREZA 

Iz Župnog ureda Međugorje napominju kako se očekuje veliki broj hodočasnika pješaka, te mole sve vozače da o tome vode računa, a  župljani da se pridržavaju mjera, plana i programa  policije koja će uredovati u prometu. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.