Intervju: Nevenko Herceg

Proračun HNŽ-a je konačno stabilan, a sve isplate redovite

15.06.2016.
u 07:00

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg u intervjuu za Večernji list govori o financijskoj situaciji u ovoj županiji, koja je konačno stabilna, izvršenju proračuna, ali i dogovoru s predstavnicima sindikata. Herceg se osvrnuo i na brojne projekte koji su u planu.

Nakon najava štrajka određenih predstavnika sindikata u HNŽ-u, sazvan je sastanak s njima. Što je dogovoreno, koji su njihovi zahtjevi i jesu li, po vama, opravdani?

- Nažalost, zbog drugih obveza osobno se nisam uspio sastati s predstavnicima sindikata. Međutim, s njima su se sastali ministar unutarnjih poslova i ministar financija, tako da imam potrebne informacije. Razlog svibanjskog prosvjeda Sindikata policajaca HNŽ-a bila je neisplata sredstava za izvršne sudske presude po dijelu kolektivnoga ugovora, odnosno neisplata dijela sredstava za topli obrok iz ranijih godina. S druge strane, iz informacije koju je za Vladu HNŽ-a pripremio ministar unutarnjih poslova, i koju smo razmatrali, vidljivo je kako je stanje u MUP-u mnogo bolje nego u prethodnim godinama, osobito u dijelu redovitosti isplate plaća, dodataka i doprinosa te nabave opreme, vozila i dr. Naravno, trebamo riješiti i naslijeđene probleme oko imenovanja dvaju povjerenstava, zbog čijeg je neimenovanja blokiran rad MUP-a, kao i zapošljavanje novih policajaca. Volio bih da članovi tih i drugih sindikata, kada se odlučuju za prosvjed, vode računa i o tim bitnim činjenicama, odnosno o zaista značajnim naporima uloženim u poboljšanje stanja u policiji i drugim oblastima. Što se, pak, najave štrajka jednoga od sindikata u osnovnom obrazovanju tiče, uz puno poštovanje, treba reći kako na godišnjoj razini Vlada HNŽ-a izdvaja više od 40 milijuna KM za županijske osnovne škole, a to je, priznat ćete, doista značajan i velik novac. Sindikati, i svi koji rade u osnovnom školstvu, trebali bi i to imati na umu.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije