Borjana Krišto

Pronaći rješenje kako bi se ubrzao put BiH ka NATO-u

Borjana Krišto
16.08.2017.
u 15:49

Zamjenica predsjedatelja Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Parlamenta BiH Borjana Krišto nije danas željela komentirati Odluku Ustavnog suda BiH kojom je odbijena apelacija Pravobraniteljstva Republike Srpske.

Naime, Pravobraniteljstvo RS-a je u rujnu 2016. godine uložilo žalbu Ustavnom sudu BiH i zatražilo odgodu izvršenja Odluke Žalbenog vijeća Suda BiH kojom je naloženo da vojna imovina u Han Pijesku (objekt Veliki Žep) bude uknjižena na BiH.

Kako je Krišto istaknula nije još bila u prilici pročitati obrazloženje te odluke, ali nije sigurna pomaže li to BiH kada je u pitanju njezin euroatlantski put, imajući u vidu činjenicu da postoje brojne odluke Ustavnog suda BiH koje nisu implementirane.

- Sve ovisi od toga kako će se bh. politički predstavnici posvetiti uknjižbi vojne imovine, ali se nadam da ćemo učiniti sve da se euroatlantski put BiH ubrza - kazala je Feni Krišto.

Dodala je da se na neki način može reći da u BiH postoji konsenzus kada je u pitanju put BiH ka Europskoj uniji, ali je on manji i uz određene probleme kada je u pitanju put BiH ka članstvu u Sjevernoatlantskom savezu (NATO).

- Tu je situacija složenija zbog knjiženja vojne imovine, ali vjerujem da se i te stvari mogu nadvladati i da se može naći rješenje kako bi se i put BiH ka NATO-u ubrzao - zaključila je Krišto.

Imovina u Han Pijesku još uvijek nije uknjižena na BiH jer je Uprava za geodetsko i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske (RUGIP) odbila knjiženje te imovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije