Mostar: FPMOZ

Promovirana 393 diplomanta

04.02.2017.
u 07:00

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače jučer je upriličena svečana promocija diplomanata Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Na svečanosti su promovirana ukupno 393 diplomanta, od kojih 110 magistara struke te 283 prvostupnika. Na početku se okupljenima obratio prof. dr. Vlado Majstorović, prorektor za međusveučilišnu suradnju, piše Večernji list BiH.

Život kakav svi želimo

- Ovakva sinteza mladosti, ljepote, duha i uma vraća toplinu, tjera strah i vraća nadu u život na ovim prostorima, onakav kakav svi želimo. Kruna je ovo dugogodišnjeg rada i nastojanja, ponajprije vas, dragi slavljenici, vaših roditelja i prijatelja, profesora, ali i svih onih koji su vam ovih godina bili pri pomoći kako biste ostvarili svoj cilj, obogatili Sveučilište i našu zajednicu u kojoj živimo, kazao je, među ostalim, prof. dr. Majstorović. Dekan FPMOZ-a Mario Vasilj čestitao je diplomantima te im poručio kako bi ovaj uspjeh trebao biti poticaj za daljnji rad. - Kineska poslovica kaže: “Planinu će pomicati onaj koji je na početku pomicao kamenčiće”. Stoga naprijed i samo naprijed, malim koracima ustrajno prema cilju, kazao je dekan Vasilj te nastavio: - U posljednje vrijeme česte su priče o uzaludnosti diploma, najčešće onih koji ništa u životu nisu postigli. Vaše su diplome svjedočanstvo vašeg rada i uspjeha koji se tako, i samo tako, ostvaruje. Znanje i primjena znanja koja ste stekli temeljna su razlika između bogatih i siromašnih, razvijenih i nerazvijenih, onih s budućnošću i blagostanjem i onih nesigurnih u svoju budućnost. Život je izazov i vi ste dokazali kako ste spremni odgovoriti na izazov. Znate da se u svemu uvijek iznova možete poslužiti iskustvom vlastitog uspjeha - vlastitim trudom i radom, pouzdanjem u one koji su vam uvijek bili i ostali oslonac i potpora. Takav pristup uvijek će donijeti rezultat, istaknuo je Vasilj.

Težiti istim ciljevima

Naglasio je kako stečena znanja treba iskoristiti na najbolji mogući način u cilju jačanja pojedinca i zajednice. - Važno je biti s onima koji drže do istih vrijednosti i težiti istim ciljevima. Zajedničko djelovanje u kojem se osobni uspjeh ugrađuje u uspjeh zajednice dat će višestruki plod. Uspjeh zajednice i uspjeh našeg naroda dat će smisao vašim i našim nastojanjima. Samo u domovini čovjek se može ostvariti u punini svoga bića, u svom jeziku i svom identitetu, poručio je na kraju dekan Mario Vasilj. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?