Ekonomska predviđanja

Projekcije pokazuju uzlet BiH kad je rast BDP-a u pitanju ove i iduće dvije godine

08.06.2017.
u 12:00

 Izvješće “Globalna ekonomska predviđanja: Krhak oporavak” ne zvuči optimistično ako se u njemu spominje vaša zemlja, ali kad je riječ o BiH i kad projekcije pokazuju da bi od svih država u okruženju u BiH BDP trebao najviše rasti, to već može probuditi optimizam. Projekcije pokazuju da će stopa rasta bruto društvenog proizvoda u BiH u 2017. godini iznositi 3,2 posto. Rast se očekuje i u 2018. godini, i to za 3,7 posto, dok bi 2019. on trebao iznositi 4 posto. Primjerice, te projekcije za BiH su veće i u odnosu na Hrvatsku, čiji će rast iznositi 2,9 posto ove godine, pa dogodine 2,5 ili 2019. 2,6 posto. BiH u projekcijama bolje stoji i od Poljske i Rusije i Srbije.

Poznati ekonomski analitičar Faruk Hadžić ističe kako je Svjetska banka i smanjila projekcije jer BiH nije dobila novu tranšu od MMF-a. Kako bi BiH stala na noge, potrebno je još puno toga uraditi...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?