Statistika

Proizvođačke cijene u prosincu više za 0,6%

09.02.2017.
u 09:00

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju Bosne i Hercegovine u prosincu prošle godine više su za 0,6 posto u odnosu na studeni te za 0,3 posto u odnosu na prosinac 2015. godine.

Po podacima Agencije za statistiku BiH, u prosincu prošle godine, u usporedbi s prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu zabilježile su rast za 0,4 posto, a u odnosu na isti mjesec prethodne godine za 0,5 posto. Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u posljednjem mjesecu 2016. više su za 0,8 posto, dok su opale za 0,1 posto u odnosu na prosinac prethodne godine.

U prosincu 2016. godine, u usporedbi s prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda porasle su u energiji za 0,9 posto, intermedijarnim proizvodima za 0,8 posto te kapitalnim proizvodima za 0,2 posto, dok su opale u trajnim potrošačkim dobrima za 0,1 posto. Proizvođačke cijene u prosincu lani, u odnosu na isti mjesec 2015. godine, više su u energiji za 2,6 posto te kapitalnim proizvodima za tri posto, dok su opale u intermedijarnim proizvodima za 0,5 posto, trajnim dobrima za 0,4 te netrajnim za 0,7 posto. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije