Advent pred vratima

Prodaju blagdanske rukotvorine i pomažu potrebitima

Ilustracija
24.11.2020.
u 18:50

Za manje od tjedan dana prva je nedjelja došašća, bliži se Božić i Nova godina. Mladi će se na različite načine uključiti u humanitarne akcije - u raznim udrugama, školama, mjesnim humanitarnim organizacijama, crkvenim djelatnostima... Cilj je da se u blagdansko vrijeme sjete onih koje život nije mazio, koji teško žive i ne mogu bez tuđe pomoći, piše Večernji list BiH.

Framaši su u tome veoma aktivni, svake godine u svojim župama izrađuju raznovrsne rukotvorine, prodaju ih i time pomažu potrebitima. Frama Humac u Ljubuškom je ispred nove crkve na Humcu postavila svoje stolove i izložila svojih ruku djela. Vjernici su na izlasku iz crkve sa zanimanjem razgledali i kupovali privlačne rukotvorine koje su im nudili framaši Katarina Ćutuk, Marta Dodig i Marin Dedić. - Izrađujemo adventske vijence, vijence za vrata, a uskoro će biti i ukrasi za borove kako bismo mogli prikupiti dovoljno novčanih sredstava za siromašne u župi i uljepšati im nadolazeći Božić.

Sljedećih nedjelja prodavat ćemo ih nakon svake mise na Humcu i ispred crkve svete Kate u gradu. Vijence i ukrase pravimo većinom od prirodnih materijala, a bude tu i malo modernijih izdanja i verzija. Od prikupljenog novca kupujemo hranu i higijenske potrepštine, pakiramo je u pakete i dijelimo siromašnima i ugroženima za božićne blagdane - rekla nam je Katarina Ćutuk, jedna od framaša koji su prodavali blagdanske vjenčiće kako bi pomogli svojim sugrađanima u potrebi.

Cijene su, kažu nam, od sedam do 40 maraka. Inače, u Frami Humac djeluje 170 framaša, okupljaju se tijekom tjedna i u suradnji s kreativnom sekcijom posvećuju se izradi maštovitih uradaka.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?