POVIJESNO NASLIJEĐE

Prodaje se srednjovjekovna kula Staro Slano nedaleko od Trebinja

10.07.2022.
u 13:11

Na stranici jedne hercegovačke agencije za nekretnine osvanuo je oglas prodaje srednjovjekovne kule Staro Slano u bizini Trebinja.

Kula se nalazi na desnoj obali rijeke Trebišnjice, svega desetak minuta vožne od središta Trebinja.

Kako navode u oglasu, riječ je o veoma posebnoj nekretnini, odnosno urušenoj kući sa dvije kule unutar srednjovjekovnog kamenog zamka u Starom Slanom.

"Na prodaju je jedan od dva samostalna dijela zamka unutar bedema. Površina je 500 metara četvornih, a na njemu se urušena kamena kuća. Uz kuću idu dvije kamene kule, jedna četvrtasta, koja je dijeljeno vlasništvo 1/2 sa susjednom nekretninom, i jedna okrugla, koja je vlasništvo prodavca 1/1. Orijenticaja objekta je jug/zapad", navodi se.

Kula je u osmanlijskom razdoblju bila u vlasništvu Resulbegovića, a kulturno-povijesno naslijeđe naše zemlje, nažalost, danas je na prodaju.

"Ovo je fantastična prigoda, ne samo da postanete vlasnik jedne unikatne nekretnine, nego i dijela lokalne povijesti, jer se zamak nalazi na povijesnom strateškom Putu soli između Osmanlijske imperije i Dubrovačke Republike, koja je nekada pripadala čuvenoj trebinjskoj obitelji Resulbegovića", dodaju.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije