Na čapljinskoj veletržnici u Tasovčićima nema gužvi

Prodaja božićnih drvca slabija, ali trgovci su ipak zadovoljni

21.12.2022.
u 07:12

- Posljednjih godina, malo pomalo, otpali su nam kupci "iz Neretve", što podrazumijeva područje od Metkovića do Ploča, a domaći još razgledavaju - kaže Zrinko Kapular iz Čapljine

Na prilazu veletržnici u Tasovčićima kod Čapljine posljednjih je dana aktualna uobičajena predblagdanska ponuda – božićna drvca tzv. jelke, zimzelen u posudama, različiti aranžmani, posude sa pšenicom… Kod prodavača radi mašta, ali očito je kako početkom ovogodišnjega predblagdanskoga razdoblja nema gužve kao nekada, piše Večernji list BiH

Domaći još razgledavaju

- Posljednjih godina, malo pomalo, otpali su nam kupci "iz Neretve", što podrazumijeva područje od Metkovića do Ploča, a domaći još razgledavaju - kaže Zrinko Kapular iz Čapljine te dodaje:

- Nudimo smreku, jele i srebrne, odnosno nordijske jele iz rasadnika u Uskoplju. Cijene ovise o veličini i vrsti, a kreću se od 30 konvertibilnih maraka manje pa do 70 konvertibilnih maraka nordijske jele. Zasad je prodaja malo slabija nego lani, međutim, s obzirom na platežnu moć građana, mogu reći da sam zadovoljan - naglašava Kapular.

Originalnom ponudom predstavio se Vlatko Bošković, konceptualni umjetnik iz čapljinskoga naselja Višići. Ove godine ponudu aranžmana i različitih ukrasa upotpunio je elvudi tujama, koje su vretenastoga oblika, a imaju tamnoplavo-zelene četine. Naravno, mogu se lijepo ukrasiti kao božićna drvca.

- Tuje su višegodišnji ukrasi koje prodajem u posudama. Nakon prolaska blagdana mogu se zasaditi pored kuće ili u dvorištu kao ukras, a mogu se držati opet kao ukras u dvorištu i za sljedećih nekoliko godina. Cijena je pristupačna, samo 30 KM - kaže Bošković naglašavajući kako vodi računa o svojim kupcima.

- Aranžmani se kreću od 10 KM pa naviše, a pšenica za blagdane u posudi je kao i lani, 4 KM komad. Prodaja je uobičajena. Kako nešto posebno nisam ni očekivao, zadovoljan sam kako ide - kaže ovaj redoviti prodavač i kreator blagdanskih ugođaja na veletržnici u Tasovčićima.

Prijepodne bolja ponuda

Za informaciju potencijalnim kupcima možemo dodati kako je ponuda u prijepodnevu od 7 do 11 sati bogatija i raznovrsnija, dok u poslijepodnevnim satima ostaju samo rijetki prodavači aranžmana i prigodnih zelenih ukrasa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije