Od siječnja do danas

Procesuirano oko 3.500 migranata

10.05.2018.
u 16:55

Ombudsmen za ljudska prava BiH Jasminka Džumhur sa suradnicima posjetila je danas Službu za poslove sa strancima i razgovarala s direktorom Slobodanom Ujićem i njegovim zamjenikom Mirsadom Buzarom o aktualnoj problematici povećanog priliva migranata u BiH.

Ujić je informirao Džumhur o trenutnoj situaciji povećanog priliva migranata u BiH te istaknuo da je samo od siječnja do danas procesuirano oko 3.500 migranata što je trostruko više od ukupnog broja migranata u 2017. godini.

Ujić je istaknuo da Služba za poslove sa strancima vrši registraciju migranata, te uzima biometrijske podatke nastojeći da, zajedno s drugim nadležnim institucijama i pored otežanih okolnosti, upravlja migracijama u BiH.

Džumhur je naglasila da je potrebno ostvariti što bolju suradnju između nadležnih institucija u cilju zaštite ljudskih prava migranata koji BiH koriste samo kao tranzitno područje za prelazak u zemlje Europske unije, ali i da se mora voditi računa i o sigurnosti građana.

Dodala je i da je od ključne važnosti osnaživanje kapaciteta nadležnih institucija da bi se adekvatno odgovorilo složenoj situaciji povećanog priliva migranata. 

Ujić je zahvalio za posjet, te istaknuo da će nadležne institucije, zajedničkim djelovanjem i u koordinaciji s najvišim državnim instancama, iznaći rješenja za dodatne smještajne kapacitete koji bi bili izvan urbanih dijelova gradova (Sarajevo, Bihać, Velika Kladuša) i izmjestiti migrante na navedene lokacije, špriopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.       
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije