Ministar Bukvarević

Proces revizije vratiti u zakonske okvire

08.11.2015.
u 06:15

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Salko Bukvarević posjetio je Posavsku županiju i održao radni sastanak u Vladi. Osim toga, sastao se i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja PŽ. "U Orašju smo upoznali predstavnike braniteljskih organizacija i Ministarstvo branitelja sa svim potezima i koracima koje je poduzelo Federalno ministarstvo branitelja po pitanju vraćanja procesa revizije u zakonske okvire. U suradnji sa županijskim ministarstvima i predstavnicima braniteljskih organizacija imenovali smo sedam timova za kontrolu i tim za koordinaciju revizije. Proces revizije traje i za prvih 9 mjeseci ove godine pregledali smo 11.600 predmeta.

Ono što smo željeli postići jeste da u procesu revizije svaki branitelj, svaki ratni invalid i svaka obitelj poginulog branitelja budu realno ocijenjeni i da na pošten način pristupimo odvajanju pravih od lažnih branitelja, ali da pri tome ne učinimo nepravdu pravim braniteljima, izjavio je nakon sastanka u Vladi PŽ Bukvarević. Nakon sastanka s predstavnicima udruga proisteklih iz DR, županijski ministar branitelja Marijan Kopić je kazao kako je zadovoljan održanim sastankom.

- Nakon svih razgovora očekujem da će suradnja biti bolja jer s prethodnim ministrom nije bilo nikakve suradnje. Ministru smo prezentirali sve aktualne probleme braniteljske populacije i on je odgovorio na sva naša pitanja i pitanja udruga proisteklih iz Domovinskoga rata pa vjerujem da će problemi braniteljske populacije biti u najskorije vrijeme i riješeni, izjavio je županijski ministar branitelja Marijan Kopić.

- Na sastanku su nam otvorena pitanja postavili predsjednik i zamjenik predsjednika Skupštine te ministri i naravno predstavnici braniteljskih organizacija i zajednički smo konstatirali kako je jedan od najboljih načina rješavanja svih otvorenih pitanja upravo kroz izravne susrete, istaknuo je ministar Bukvarević.

U sklopu jednodnevnog radnog posjeta ministar Bukvarević je sa suradnicima posjetio i Skupštinu Posavske županije u Domaljevcu gdje je održao sastanak s predsjednikom Skupštine PŽ Josom Markovićem i njegovim zamjenikom Tahirom Redžepovićem. Također su posjetili i spomen-sobu 106. brigade HVO i odali posebnu počast svim poginulim braniteljima s ovog prostora BiH.

- Sastanak je protekao korektno. Mi, branitelji bit ćemo zadovoljni onoga trenutka kada pravna država, a to znači Federalno ministarstvo branitelja i ostale institucije poštuju zakone kada je riječ o presudama Ustavnog i Upravnog suda. Ako sve što je obećao, ministar i ispuni, bit ćemo zadovoljni, rekao je Predrag Mišković Fred, predsjednik HVIDR-e Posavske županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije