EHF-OVA PRAVILA

Problemi za Hrvatsku: Reprezentativac ne može na EP iako ima Covid potvrdu, drugi mora primiti još dvije doze

27.12.2021.
u 11:10

Izbornik rukometne reprezentacije Hrvatske Hrvoje Horvat se našao u neočekivanim problemima uoči Europskog prvenstva.

EHF-ov zdravstveni protokol nalaže da na turniru mogu igrati samo oni koji su se dvaput cijepili, te je Horvat već ostao bez jednog igrača koji živi u Francuskoj i ima valajnu Covid putovnicu.

Pivot Montpelliera Veron Načinović je prebolio koronu, te je primio jednu dozu no EHF ne zanima što ima "zeleni" status i može putovati i nesmetano se kretati u Europskoj uniji. Oni su isključivi u odluci da se igrač mora cijepiti dvaput, a Načinović ne želi primiti drugu dozu nedugo nakon prve, te neće igrati na Europskom prvenstvu.

Zanimljiv je i slučaj golmana Ivana Pešića. Pešić se kao igrač bjeloruskog Meškov Bresta cijepio dva puta Sputnjikom, ali će uskoro morati primiti još dvije doze. No, njegov nastup na Europskom prvenstvu nije upitan.

"U Njemačkoj ne priznaju to cjepivo, pa se Pešić mora ponovo dvaput cijepiti s drugim proizvođačem kako bi mogao igrati u Bundesligi za Stuttgart", poručio je izbornik Hrvatske.

Europsko prvenstvo se igra od 13. do 30. siječnja, a Hrvatska se nalazi u grupi C sa repkama Srbije, Francuske i Ukrajine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije