Izbor zamjenika direktora

Problemi u SDS-u zbog Agencije za prevenciju korupcije

11.07.2018.
u 17:56

Izbor zamjenika direktora bh. Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije mogao bi izazvati probleme u SDS-u jer su među prijavljenim kandidatima favoriti nekoliko visoko pozicioniranih dužnosnika te stranke. Prijavilo se ukupno devet kandidata. Povjerenstvo za praćenje rada Agencije trebalo bi utvrditi listu najboljih kandidata tek kada SIPA završi njihovu provjeru, javlja RTRS.

"Dok korupcija u BiH svake sekunde pojede 47 KM, traje grčevita borba za srpsko mjesto zamjenika direktora Agencije, koja bi barem svojim nazivom trebala biti pokretač borbe protiv te pošasti. Koliko je primamljiva pozicija potvrđuje i kandidatura Miroslava Škorića, koji je gotovo tri godine kao član Neovisnog odbora PS BiH bio u sukobu interesa zbog čega je i novčano kažnjen.

"Činjenica je da je Škorić bio u sukobu interesa. Ima to kod nas u Agenciji. Sad, koliko će to utjecati ili neće, hoće li biti presudno, ja to ne znam", rekao je stručni suradnik u Agenciji za prevenciju korupcije i borbu protiv korupcije Dragan Bašević.

Bašević i sam kandidat, ne krije da je blizak s potpredsjednikom SDS-a Milovanom Bjelicom. Spekulira se da Škorić računa na podršku Miće Mićića dok je Sreto Pekić, bivši zamjenik direktora Agencije favorit Mirka Šarovića. Za ostalih 6 kandidata barem u javnosti nisu poznate veze sa SDS-om. 

"Tko će biti izabran isključivo ovisi od toga tko u SDS-u konkretnog klandidata protežira. Odluku o izboru treba provesti Aleksandra Pandurević, kao predsjedateljjica Povjerenstva. Nakon okončanja izbora znat će se ne samo tko je zamjenik direktora Agencije već i čija je snaga u SDS-u najveća", istaknula je zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu PS BiH Dušanka Majkić.

"Tu ima devet ljudi, nisu samo nas trojica. Nekako nas trojicu izdvajate, ne znam zašto kada ima svih devet ljudi ali stvarno ne znam koga će povjerenstvo izabrati", dodao je Bašević.

RTRS doznaje da bi SIPA do 23. srpnja trebala okončati provjeru svih devet kandidata, nakon čega Povjerenstvo za praćenje rada Agencije zakazuje intervjue sa svakim od njih, a potom utvrđuje listu najboljih kandidata. Izbor zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije treba potvrditi oba doma PS BiH, i pitanje je hoće li to biti urađeno prije izbora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije