Više od dvije tisuće policajaca sudjelovalo u akciji u svim gradovima FBiH

Privedeno 100 osoba, u više od 150 objekata izvršen pretres

pucnjava, policija, dubrava
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
04.03.2014.
u 09:30

Izvedena je akcija "Sigurnost" koju su Bosanci odmah u svom stilu nazvali "čakija"

U velikoj preventivnoj akciji “Sigurnost” čak 2000 policajaca jučer rano ujutro našlo se na 150 lokacija u čitavoj Federaciji BiH. Čitavu akciju je predvodila Federalna uprava policije, a na meti su im se našla poznata imena iz svijeta podzemlja. Svi oni trenutačno žive u sjeni, dok mnogi od njih i nisu više u žiži organiziranog kriminala. Međutim, prema sudu policije, očito i dalje predstavljaju prijetnju sigurnosti. Ova akcija, koju su Bosanci odmah u svom stilu nazvali ‘čakija’. pripremana je više mjeseci i izvedena je u svim gradovima i većim mjestima.

- Akcija kodnog naziva “Sigurnost u cijeloj FBiH” usmjerena na razbijanje organiziranih skupina i pojedinaca koji su se bavili trgovinom droge, kamatarenjem, ucjenama i ostalim kaznenim djelima, poput razbojstva, krađe vozila te posjedovanje oružja i eksploziva. Sudjelovale su sve policijske agencije u FBiH, i to po nalogu Tužiteljstva BiH. Na obradu je privedeno više od 100 osoba, te je tom prilikom pronađena određena količina droge i oružja - izvijestili su iz Federalne uprave policije. U Hercegovini je izvršen pretres na 14 lokacija, među kojima i onih kod Olivera J. i Suada G. u Mostaru, kao i Ferde V. u Grudama, a u srednjoj Bosni na sedam.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije