POVEZANI S ORGANIMA

Prištići po obrazima, čelu ili duž čeljusti: Što mjesto na kojem izbijaju govori o zdravlju?

02.12.2019.
u 17:15

Akne i prištići ne biraju spol ni dob, a pojavljuju se češće za vrijeme zime, kažu stručnjaci

Pojava većeg broja prištića na istom mjestu na licu, povezana je sa nekim organima i može biti znak mnogo većeg problema. Dr. Rekha Tailor za The Sun ispričala je na što treba obratiti pozornost. 

Čelo

Kada idete dotaknuti prištić ili aknu na čelu, na prstima će vam vjerojatno ostati masno. To je zato jer su ti prištići uzorkovani neravnotežom u proizvodnji masnoća u tijelu, što je posljedica nepravilne prehrane. 

Osim toga, prištići iznad obrva mogu biti znak problema s trbuhom i mjehurom. Mogu pomoći probiotici, smanjeni unos šećera, alkohola i prerađevina. "Ako nakon toga problemi ne prestanu, provjerite alergije na određene prehrambene proizvode", kaže dr. Tailor.  Jedite više hrane bogate cinkom, poput sjemenki suncokreta, crvenog mesa... Izbjegavajte šećer, unosite više vlakana i kisele hrane poput kiselog kupusa ili primjerice jogurt. 

Nos

Ako se želite riješiti prištića na nosu, jedite više zelenog povrća. Akne i prištići na nosu obično su začepljene pore koje su povezane s higijenom. Inače, crvenilo i sve promjene u sredini lica zapravo su neko - začepljenje. Ako imate problema s kolesterolom, to se može manifestirati kao masno lice, a ako se ne tretira s pravim proizvodima, začepit će se pore i dobit ćete prištiće. Provjerite i krvni tlak, jer prištići na tom mjestu imaju veze s visokim krvnim tlakom, a kineska medicina ih povezuje s kardiovaskularnim problemima. 

Obrazi

  Crvenilo na obrazima može biti povezano s rozaceom, što je rezultat bakterijskom neravnotežom u probavnom sustavu. Liječnici je povezuju i s respiratornim problemima, pa ne bi bilo loše i to provjeriti. Probleme s probavom možete pojačati ako unosite previše mesa, šećera i mliječnih proizvoda, pa je važno sve uravnotežiti. 

Obrazi su povezani s plućima, primjerice, primijetili ste da kad vježbate, zacrvene vam se obrazi... Tako da prištići na tom mjestu mogu biti povezani s manjkom kisika koji vam tijelo dobiva. U prehranu bi trebali unijeti više blakana, povrća i voća, prestanite pušiti, i uvijek čistite mobitel. Zašto? Na njemu se nalazi najviše bakterija, a kada razgovarate, dotiču vam obraze!

Duž linije čeljusti

Ako ste pod stresom, vjerojatno će vam se pojaviti prištići na ovom dijelu lica. To je sve povezano s hormonima. Ne možete puno učiniti osim da se - opustite! Jedite hranu koja balansira hormone, poput brokule i kupusa. Jelima dodajte kurkumu, kao i češnjak, i odmarajte!

Brada

Stres i neravnoteža hormona uzrokuju prištiće na bradi. Dr. Tailor kaže: "Imaju veze s hormonima, pogotovo kod žena." 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije