jednostavno za napraviti

Prirodan sprej protiv žohara i pauka: Više neće ulaziti u kuću

Dreamstime
27.05.2019.
u 18:43

Radi se o mješavini octa, vode i eteričnog ulja paprene metvice. Umjesto paprene metvice može se koristiti eterično ulje eukaliptusa. Učinak će biti jednak, ali metvica ima nešto ugodniji miris.

Pauci i žohari jednostavno ne podnose taj miris što će ih držati podalje od vašeg doma. Ova mješavina kukce neće ubiti, ali će ih rastjerati, piše 24sata.hr. 

Radi se o prirodnom spreju koji lako možete napraviti sami i bezbrižno ga prskati po kući jer ne sadrži otrovne kemikalije pa zdravlje vaše obitelji nije ugroženo kao kod korištenja kupovnih sredstava protiv kukaca. 

Sastojci:
pola šalice alkoholnog octa
20 kapi eteričnog ulja paprene metvice
šalica i pol vode
foto: 123RF

Postupak:
U bočicu sa raspršivačem stavite vodu i ocat pa dodajte eterično ulje. Dobro promućkajte. Tom mješavinom pošpricajte mjesta iza ormara, sudopera, rubove u kupaonici itd., odnosno sva područja na kojima se pojavljuju žohari i pauci. Postupak ponovite periodično kako se ne bi vratili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije