Izmjena zakona u SŽ

Priprema se oduzimanje taksi-licencija uz pomoć RAK-a

26.03.2017.
u 07:00

Ministar prometa SŽ-a Mujo Fišo rekao je kako će se taksistima koji ne budu poštovali zakon oduzimati licencije za obavljanje taksi-djelatnosti, piše Faktor.ba.

- Izmjene i dopune Zakona o taksi-prijevozu trebali bismo usvojiti u travnju, kada će se prijedlog Vlade naći pred zastupnicima Skupštine SŽ-a. Sve je manje nelegalnih taksista na sarajevskim ulicama nakon što smo prošle godine usvojili izmjene zakona. Od početka ove godine izvršeno je 198 inspekcijskih kontrola, od čega je samo šest vozila isključeno iz prometa, podneseno je šest zahtjeva za prekršajni postupak, a izdana su 24 prekršajna naloga, kazao je Fišo. Dodaje kako su u međuvremenu nelegalni taksisti promijenili metodu varanja države i nastavili raditi uz pomoć nelegalnih radiouređaja. - Problema i sada ima te se oni uglavnom odnose na nelegalno korištenje radiouređaja što čine taksisti koji nisu zakonski prijavljeni. Zbog toga se u studenome resorno ministarstvo obratilo RAK-u da sankcionira sve one koji nelegalno koriste frekvencije taksi-prijevoznika, ističe Fišo. Naglasio je da je u fokusu njihova daljnjeg rada uklanjanje svih taksista koji nelegalno obavljaju tu djelatnost. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije