Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Pripravnost u slučaju obilnijih padavina i eventualnih poplava

10. svibnja 2019. u 14:45 0 komentara 46 prikaza
poplave

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine obavjestilo je sve nadležne institucije iz sustava zaštite i spašavanja u BiH te međunarodne partnere o najavljenim nepovoljnim hidrometeorološkim prilikama u BiH, odnosno padavinama koje bi mogle izazvati poplave u našoj zemlji, te zatražilo da budu pripravni u slučaju da bude potrebe za angažiranje dodatnih snaga za pružanje pomoći službama civilne zaštite, priopćeno je iz Ministarstvo sigurnosti BiH. 

Obavjest je upućena Ministarstvu obrane BiH, ukoliko se iskaže potreba za angažiranje letjelica i pripadnika oružanih snaga BiH, kao i Centru za koordinaciju odgovora na izvanredne situacije Europske komisije u slučaju potrebe za međunarodnu pomoć. Također, na današnjem sastanku u Sektoru za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH zatraženo je inteziviranje razmjene informacija s drugim nadležnim institucijama u BiH u cilju praćenja situacije na terenu i pripreme pravovremenog odgovora, kao i rad Operativno- komunikacijskog centra BiH 112, koji je spreman da u slučaju zahtjeva s terena izvrši neophodnu koorinaciju u slanju pomoći ugroženim područjima.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.