MOBiH:

Pripadnici OSBiH sudjeluju u gašenju požara na području općine Jablanica

13.07.2017.
u 11:45

 Na osnovu ukazane potrebe i hitnog zahtjeva Operativno-komunikacijskog centra - 112 (OKC-112) Ministarstva sigurnosti BiH, u ranim jutarnjim satima angažiran je helikopter Oružanih snaga BiH na pružanju pomoći u gašenju požara na području općine Jablanica.

- Zbog nemogućnosti lokalne zajednice da se vlastitim snagama i sredstvima odupru snažnoj vatrenoj stihiji na vrlo nepristupačnom i opasnom terenu, u ranim jutarnjim satima, kao podrška snagama angažiranim u operaciji gašenja požara, angažiran je jedan helikopter iz sastava brigade Zračnih snaga  i protivzračne obrane OS BiH – priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

U priopćenju se navodi da je prethodnog dana, 12. srpnja u poslijepodnevnim satima, u razdoblju od 19.00 do 21.00 sat, helikopter OS BiH u svom angažmanu na istom području je u dva naleta izbacio dva vedra vode (4 tone) te utrošio 1 500 litara GM1.

- Oružane snage BiH nalaze se u stalnoj pripravnosti da po zahtjevu civilnih organa vlasti i stanovništva svim raspoloživim snagama i sredstvima, u okviru raspoloživih operativnih kapaciteta i sposobnosti, budu angažirane na pružanju pomoći u reagiranju na prirodne i druge nepogode i katastrofe, odnosno u svim ovakvim i sličnim vanrednim situacijama tamo gdje to bude prijeko potrebno – navode iz Ministarstva obrane BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije