Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Prioritet je rješavanje primarne zdravstvene zaštite stanovnika

13. studenoga 2017. u 10:00 0 komentara 41 prikaza

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić s ministrima u Vladi održao je sastanak s načelnikom Bosanskog Grahova Duškom Radunom, predsjednikom Općinskog vijeća Draganom Prpom i zamjenikom predsjednika Općinskog vijeća Darkom Sarićem. Razgovaralo se o stanju u toj općini te mogućnostima rješavanja aktualnih problema. Načelnik Bosanskog Grahova potencirao je probleme u zdravstvenoj zaštiti, zapošljavanju, školstvu i opskrbi električnom energijom te vodoopskrbom grada i nekih prigradskih naselja. U razgovoru je rečeno kako stanovništvo te općine sada ima samo dva sata tjedno liječnika u ambulanti koji dolazi iz Drvara te da zdravstveni sustav, kakav je uspostavljen, tom stanovništvu ne odgovara jer nije praktičan. Kako bi dobili kvalitetne zdravstvene usluge u Livnu, neki stanovnici trebaju prijeći i po 150 kilometara da bi došli u Livno iako su od njega udaljeni oko pedesetak kilometara. U tom kontekstu, kako bi dobili uputnice za liječenje u Županijskoj bolnici, trebaju otići do Doma zdravlja Drvar. Potencirali su kako treba pojednostaviti proceduru upućivanja pacijenata u Županijsku bolnicu u Livnu.

Pomoć je po tom pitanju obećala ministrica zdravstva Vasilija Broćeta koja je rekla kako će od 1. prosinca 2017. godine u ambulanti u Bosanskom Grahovu svaki radni dan medicinske usluge pružati liječnik od 8 do 15 sati. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.