Ljetna škola PA HDZ-a BiH

Prilika za dodatnim usvajanjem i usavršavanjem znanja i vještina u bavljenju politikom

08.06.2021.
u 14:55

Proteklog vikenda u Splitu je održana Ljetna škola Političke akademije HDZ-a BiH za polaznike X. generacije programa „Teorija i praksa politike“.  Ljetna škola akademije je, uz Zimsku školu, kao sastavni dio jednogodišnje dvosemestralne nastave Političke akademije u kojoj se polaznicima pruža prilika za dodatnim usvajanjem i usavršavanjem znanja i vještina u bavljenju politikom. 
 
Ovogodišnja Ljetna škola je održana od 4. do 7. lipnja 2021. godine u hotelu Marvie u Splitu, koju su organizirali Zaklada Hanns Seidel Ured u Zagrebu i Politička akademija HDZ-a BiH u suradnji s partnerima i prijateljima iz Zaklade hrvatskog državnog zavjeta. 
 
Program su otvorili i uvodnim riječima se obratili mr. sc. Aleksandra Markić Boban, ravnateljica ureda Zaklade Hanns Seidel u Republici Hrvatskoj, Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Lidija Bradara, politička ravnateljica Političke akademije HDZ-a BiH. 
 
Nakon pozdravnih riječi i upoznavanja s programom, polaznici su sudjelovali u ugodnim razgovorima i razmjeni iskustava na temu „Izazovi za demokratske izbore u Hrvatskoj i BiH“ s Lidijom Bradarom – predsjednicom Kluba Hrvata u Domu naroda PS BiH, Damirom Džebom – izaslanikom u Parlamentu FBIH, Blaženkom Bobanom – županom Splitsko-dalmatinske 
Županije, Jakovom Vetmom – načelnikom Općine Klis te Mladenom Bartulovićem – bivšim načelnikom Općine Podstrana. 
 
Prvog dana radnog dijela Ljetne škole, polaznici su imali priliku slušati predavanje Borjane Krišto, predsjedateljice Zastupničkog doma PS BIH na temu „Izbori u podijeljenim društvima – primjer BiH“. U drugom dijelu dana su uslijedile radionice na temu javnog nastupa i argumentacije uz stručne predavačice iz Hrvatskog debatnog društva te razgledavanje grada ispod Marjana. 
 
Naredna dva dana polaznici su aktivno sudjelovali i oplemenjivali svoje znanje slušajući predavanja mr.sc. Aleksandre Markić Boban o važnosti EU kao vanjskopolitičke opcije za BiH, dok je dr.sc. Zdravko Kedžo sa Sveučilišta u Dubrovniku obradio temu političke komunikacije i medijske manipulacije. Također, debatiralo se o prednostima i izazovima članstva u EU. Kao epilog ljetne škole, prof. dr. Domagoj Bebić s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu je prenio svoja znanja i iskustva na temu političke komunikacije u digitalno doba. 
 
Po završetku ovogodišnje Ljetne škole PA HDZ-a BiH provedena je evaluacija koja će dodatno unaprijediti rad akademije u budućnosti, a polaznike X. generacije očekuju ispitne obaveze kako bi uspješno mogli završiti političko obrazovanje pod okriljem Političke akademije HDZ-a BiH.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?