Udruga Agape

Prikupili 21.583 KM i podijelili 320 paketa

13.01.2016.
u 07:00

I dosad je javni i društveni život u zapadnohercegovačkoj općini Ljubuški, u danima uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, bio raznovrstan i bogat. Međutim, nikad nije bilo tako kao prošle, 2015. godine.

Činiti dobro

Održano je nekoliko desetaka različitih prigodnih skupova i priredbi, kulturnih, vjerskih, zabavnih, humanitarnih i drugih, no primjetno je da je sve veći angažman građana u različitim udrugama koje mimo službene vlasti nastoje i pokušavaju učiniti nešto dobro i korisno za zajednicu.

Bilo je više humanitarnih akcija s ciljem da se pomogne siromašnim i ugroženim ljudima, kako bi im blagdani bili koliko-toliko ugodniji, topliji i ljepši, no ipak se jedna posebice istaknula i skrenula na sebe pozornost javnosti.

Riječ je o humanitarnoj akciji “Reakcija 2015.” u sklopu koje je održan treći po redu Božićni sajam, koji je organizirala ljubuška Udruga mladih “Agape”. Pet adventskih večeri šator na Trgu domovinske zahvalnosti u Ljubuškome bio je ispunjen posjetiteljima, kojima su se nudile različite rukotvorine, božićni ukrasi, kuhano vino, čaj, uštipci, kobasice i razne poslastice, a veseli ugođaj upotpunjavala je različita glazba primjerena svim dobnim skupinama.

Osim uobičajenih i pristupačnih cijena koje su posjetitelji plaćali, mnogi su ostavljali i dobrovoljne priloge. Na kraju kad se sve završilo, vodstvo udruge “Agape” je objavilo javnosti rezultate.

Pomoć potrebitima

- Na sajmu smo uspjeli sakupiti 18.083,25 konvertibilnih maraka.

Osim iznosa na sajmu, financijsku pomoć smo dobili i preko donacija u iznosu od 3500 konvertibilnih maraka.

Prikupljeni novac smo iskoristili za kupnju 320 paketa s namirnicama za socijalno ugrožene obitelji naše, ljubuške općine te za troškove organizacije božićnoga sajma.

Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli ovom projektu koji je uspješno završen.

Veliko hvala svim našim volonterima koji su strpljivo sve pripremali, posluživali, čistili i brinuli se da sve prođe u najboljem mogućem redu.

Veliki broj volontera je sudjelovao u ovom projektu i to nas čini sretnima.

Hvala ti, moj Ljubuški, što si ponovno pokazao kako si velik, istaknuli su u priopćenju za javnost mladi i samosvjesni humanitarci velikog srca.

U akciji je sudjelovalo tridesetak članova udruge “Agape” i još dvadesetak volontera.

- Iznimno smo zadovoljni. Važno je bilo pokrenuti akciju, nije bilo upitno hoće li se građani odazvati. Međutim, unatoč uspješnosti akcije, kada na terenu dijelimo pakete, pomislimo i pitamo se: ‘Bože, radimo li nešto što dugoročno ne daje rezultate? Saniramo samo posljedice krive politike koja gomila dugove socijalnih naknada.’

Koliko god se prikupi pomoći, to je malo, jer je jako puno ljudi koji su u potrebi, koji traže pomoć. Visina socijalnih naknada i njihovo neisplaćivanje je velik problem, kaže Marija Herceg, predsjednica udruge “Agape”. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije