Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Prijetnje europarlamentarki Željani Zovko - proglasili je ‘neprijateljem Bosne’

Kako se doznaje na njezinu email adresu stigla je poruka naslovljena ‘najbolje zelje za Zeljanu’, a poruka stiže od izvjesnog pošiljatelja Kike Thor
17. veljače 2022. u 08:57 8 komentara 3609 prikaza
željana zovko
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Hrvatskoj eurozastupnici Željani Zovko ponovno su upućene prijetnje, a ovoga puta je od ekstremista proglašena ‘neprijateljem’ Bosne.

Kako se doznaje na njezinu email adresu stigla je poruka naslovljena ‘najbolje zelje za Zeljanu’. U privitku se nalazi fotografija na kojoj je stilizirana ratna zastava Armije BiH sa sivim vukom. Preko te fotografije stoji natpis na engleskome ‘For all enemies of Bosnia and fake neighbors’ s potpisom Bosnian non paper.

 | Autor :

Poruka stiže od izvjesnog pošiljatelja Kike Thor. Valja reći kako je sivi vuk simbol jedne turske terorističke organizacije.

Ova email poruka stiže nedugo nakon što je bošnjački politički radikal Šemsudin Mehmedović jučer objavio pismo visokom predstavniku EU Josephu Borellu u kojemu je optužio Hrvatsku i Srbiju da se prema BiH ponašaju kao Rusija prema Ukrajini. Pri tome je naveo kako zastupnica Željana Zovko ‘prijeti ratom Bošnjacima’, što je apsolutna izmišljotina. I očito poticanje na nasilje.

 | Autor :

Na svome Facebook profilu uz pismo koje je navodno poslao Borellu s fotografijom nastupa Zovko u Europskome parlamentu. Vlasti BiH do sada nisu reagirale na česte ispade radikala Mehmedovića koji širi govor mržnje i upućuje prijetnje ‘neprijateljima Bosne’. 

 

  • I ja tebi:

    Bez brige gospođo Željana . Psi koja laju ne grizu .

  • Rubikon:

    Podrška za Željanu svaka joj je na mjestu muslici moraju shvatiti da su Hrvati temeljni i autohtoni narod u BiH dok je njima dozvoljeno da ostanu nakon povlačenja Turaka i oslobođenja BiH

  • nostrabella:

    Gdje je moj komentar, zašto je nestao? Možda zbog Komšića koji parazitira na Hrvatima u BIH? Ponovo pitam, što on zna raditi osim služiti interesima bošnjačke fašističke politike?