Ministarstvo obrane BiH

Prijem za vojnike koji su spasili ženu iz nabujale rijeke

vojnici
16.05.2016.
u 17:17

Jerinić je pohvalio pripadnike OSBiH zbog iskazane nesebične hrabrosti i profesionalnosti, kazavši da su time pokazali humanost, ali i spremnost pripadnika OSBiH da u svakoj prilici pomažu civilima

Zamjenik ministra obrane BiH za upravljanje resursima Boris Jerinić, zamjenik ministra obrane BiH za politiku i planove Sead Jusić te načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general pukovnik Anto Jeleč sa zamjenikom generalmajorom Senadom Mašovićem i suradnicima upriličili su danas prijem u Ministarstvu obrane BiH za trojicu pripadnika OSBiH, koji su iskazali hrabrost i profesionalnost prilikom spašavanja žene koja je automobilom sletjela u korito rijeke Jale kod Tuzle.

Pripadnici Oružanih snaga BiH, vojnici Nermin Husanović, Džemo Bešić i Emir Suljić su 12. svibnja spasili ženu iz nabujale Jale, nakon što je njezin automobil sletio s ceste. Brzom i hrabrom intervencijom, pokazujući spremnost, prisebnost i obučenost, oni su uspjeli izvući ženu iz automobila i pružiti prvu pomoć do dolaska hitne pomoći i policije. 

Zamjenik ministra Jerinić pohvalio je pripadnike OSBiH zbog iskazane nesebične hrabrosti i profesionalnosti, kazavši da su time pokazali humanost, ali i spremnost pripadnika OSBiH da u svakoj prilici pomažu civilima, što je jedna od misija i zadataka Oružanih snaga BiH, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

- Danas je svečan dan, dan kada vas mogu pozdraviti i u svoje ime i uime ministrice Pendeš. Ono što ste dali svojim gestom i Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH je ponos, a mi ne smijemo zaboraviti ovakve podvige. Vi ste ovim potezom pokazali da su Oružane snage BiH u svakom trenutku na raspolaganju građanima Bosne i Hercegovine - istaknuo je zamjenik Jerinić.

Novoimenovani zamjenik ministra obrane Sead Jusić iskazao je zadovoljstvo što je prvi put, kao zamjenik ministra, u mogućnosti da ovim povodom iskaže čast što je dio jednog ovakvog podviga, istaknuvši posao vojnika kao "jedan od najuzvišenijih poslova, a to je da svjesno riskira živote, izvršavajući svoje zadatke", dodavši kako vjeruje da će ovi vojnici biti primjer mladima.

Načelnik Zajedničkog štaba OSBiH general pukovnik Anto Jeleč je naglasio da je ponosan na ove vojnike, kao i na pripadnike Oružanih snaga BiH, koji svoj posao obavljaju profesionalno, vodeći računa o ispunjavanju misije OSBiH u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

- Vi ste dio društva koji korača ka euroatlantskim integracijama, a u izvršavanju svojih zadataka niste sami, jer ima još mnogo primjera u kojima su pripadnici Oružanih snaga BiH pokazali svoju ljudskost, hrabrost i sposobnost, i na tim osnovama mi želimo graditi BiH, kazao je general Jeleč. 

Vojnici Nermin Husanović, Džemo Bešić i Emir Suljić su tijekom razgovora govorili o okolnostima prilikom akcije spašavanja, skromno naglasivši da je to bila njihova obveza i da bi svaki pripadnik Oružanih snaga BiH na njihovom mjestu, uradio isto.

- Spremnost, obučenost i profesionalnost u pomaganju civilima je odlika i obveza pripadnika OSBiH - istaknuli su na kraju hrabri pripadnici OSBiH.

Vojnicima su, u znak zahvalnosti, uručeni prigodni pokloni i pohvale, a zbog iskazane hrabrosti predviđene su i stimulativne mjere u vidu novčane nagrade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije