Džakula obišao GP Doljani i Gabela Polje

Prijelaz na Doljanima mogao bi se izgraditi u novom kapacitetu

doljani
17.03.2017.
u 14:58

Direktor Uprave za neizravno oporezivanje Miro Džakula obišao je danas s načelnikom općine Čapljina Smiljanom Vidićem granične prijelaze Doljani i Gabela Polje. Tema današnjeg sastanka u zgradi općine Čapljina, te prilikom obilaska graničnih prijelaza u ovoj općini, bila je stanje na graničnim prijelazima Gabela Polje i GP Doljani, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH. 

Direktor UNO upoznat je s problemima s kojima se susreće općina te stanovnici ovog kraja Bosne i Hercegovine, a vezano uz kategorizaciju graničnih prijelaza. Općina Čapljina kao i načelnik iste od svih institucija u BiH
inzistira da se granični prijelaz Gabela Polje iz pograničnog graničnog prijelaza preimenuje u granični prijelaz za međunarodni putnički promet, jer bi to stanovnicima tog kraja i gospodarstvo omogućilo puno bolje uslove. Što se tiče graničnog prijelaza Doljani, koji je posebno za ljetne sezone ekstremno opterećen gužvama, danas je bilo riječi o iznalaženju mogućnosti da se ovaj prijelaz sa bh. strane rekonstruira i izgradi u novom kapacitetu, kako bi protočnost putnika bila puno bolja. 

S obzirom da je Hrvatska ušla u Europsku Uniju i da će u dogledno vrijeme biti članica Schengen-a, vrijeme je da i BiH izgradi svoj prijelaz koji će imati sve ono što je potrebno da jedan suvremeni granični prijelaz ima. 

Direktor UNO Miro Džakula istaknuo je da će Uprava sa svoje strane učiniti sve da se već sada definirani problemi pokušaju riješiti u skorijoj budućnosti, ističe se u priopćenju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?