Cvijet i tura za Dragog:

Prijatelji ispratili tragično preminulog planinara

sahrana
Foto: Agencija
1/4
09.02.2016.
u 14:05

Prijatelji i planinari okupili su se danas kako bi simbolično na posljednji počinak ispratili nesretno preminulog Dragog Novakovića (27), prenosi Prvi.tv

Prijatelji su se okupili ispred zgrade u sarajevskoj ulici Grbavička, gdje je Dragi Novaković živio. Mladi planinar je izgubio život u nesreći koja se u nedjelju dogodila na vrhu Bjelašnice, kada je pokušao pomoći prijateljici u nevolji.

Poziv za okupljanje u naselju „Grbavica" uputilo je Udruženje za razvoj i promociju turizma „Avantur", kako bi se na simboličan planinarski način oprostili od svog prijatelja. Nakon okupljanja, povorka je krenula pješice u koloni po dvoje s cvijetom u ruci ili vijencem i simboličnim planinarskim predmetom, k mjestu gdje će biti sahrana. Među dvjestotinjak okupljenih bilo je ljudi svih starosnih uzrasta, koji su bili Novakovićevi prijatelji i kolege planinari.

Sahrana Dragog Novakovića je obavljena na groblju Donji Miljevići u Istočnom Sarajevu.

Novaković je bio strastveni planinar i alpinist. U trenutku kada je izgubio život pripremao se da kao dio međunarodne ekspedicije „Cordillera Blanca" u srpnju ove godine krene u pohode na vrhove Valunaraju i Artensonraju u Južnoj Americi. Novaković je bio certificirani planinarski vodić i član Hrvatskog planinarskog društva „Bjelašnica 1923".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije